Επαληθεύτηκε το σενάριο που ήθελε τη Huawei να πουλάει την Honor, διαψεύδοντας όμως τόσο τις αρχικές φήμες (εμπλοκή ανταγωνιστών στο deal, όπως π.χ. η Xiaomi) αλλά και τις ενδιάμεσες, που ήθελαν τη συμμετοχή του μεγαλύτερου διανομέα ηλεκτρονικών συσκευών στην Κίνα, Digital China.
Ο πλήρης έλεγχος της Honor περνάει πλέον σε νέα χέρια, όπως έγινε και επίσημα γνωστό με αγοραστή να είναι μία κοινοπραξία με την επωνυμία Shenzhen Zhixin New Information Technology, στην οποία συμμετέχουν περισσότερες από 30 μικρές εταιρείες τεχνολογίας.
Μόλις ολοκληρωθεί η πώληση, η Huawei δεν θα έχει πλέον κανένα μερίδιο στη νέα μάρκα Honor. Η συμφωνία θα περιλαμβάνει τα πάντα, από δυνατότητες Ε & Α, διαχείριση αλυσίδας εφοδιασμού και άλλα στοιχεία της Honor. Το εργατικό δυναμικό της Honor περιλαμβάνει περισσότερους από 7.000 υπαλλήλους.
Αν και το τίμημα της εξαγοράς δεν έγινε επίσημα γνωστό, δημοσιεύματα των τελευταίων εβδομάδων έκαναν λόγο για ένα ποσό της τάξεως των 100 δισ. γουόν (περίπου 15,2 δισ. δολάρια).
Με την πώληση τώρα ολοκληρωμένη, η Huawei φέρεται ότι θα επικεντρωθεί στην κατασκευή premium κινητών με όσους επεξεργαστές θα έχει στην διάθεσή της κάθε χρόνο και την αγορά της Κίνας. Στην ανακοίνωσή της έκανε λόγο για μια δύσκολη περίοδο και πως με τη συγκεκριμένη ενέργεια διασφαλίζεται η λειτουργία της Honor.
Η Honor είχε εμφανιστεί ως brand το 2013 και απέκτησε μεγαλύτερη δυναμική τα τελευταία χρόνια απευθυνόμενη σε ένα πιο νεανικό κοινό και αποσπώντας αρκετά καλά μερίδια αγοράς τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα. Αρχικά, η γκάμα των προϊόντων της περιελάμβανε μόνο smartphones αλλά στη συνέχεια επεκτάθηκε και σε κατηγορίες όπως οι φορητοί υπολογιστές, τα wearables και άλλα αξεσουάρ. Η Honor δεν έχει ακόμα ανακοινώσει κάποια στρατηγική. Μπορεί να συνεχίσει να εξυπηρετεί την αγορά μεσαίας κατηγορίας και τις online αγορές σε όλο τον κόσμο ή να αλλάξει σχέδια και να κάνει κάτι παραπάνω.